icon Dr. Böhm® Magnesium Sport® - Jouw mineraalvoorziening voor topprestaties!
icon Dr. Böhm® Magnesium Sport® - Jouw mineraalvoorziening voor topprestaties!

Veelgestelde vragen

Magnesium is belangrijk waar het hart en de zenuw- of spiercellen veel energie moeten omzetten. Verhoogd zweten tijdens het sporten of langdurige lichamelijke inspanning hebben een negatief effect op de magnesiumbalans. Magnesium ondersteunt ook de elektrolytenbalans en kan helpen vermoeidheid en moeheid te verminderen.
De Dr. Böhm® Magnesium Sport® producten kun je gebruiken voor het sporten, tijdens het sporten of na het sporten. Kijk op de productpagina’s bij ieder product wat het beste moment is.
Het is lastig om een magnesiumtekort bij jezelf te herkennen. Magnesium is een natuurlijk mineraal en regelt veel in ons lichaam. Naarmate je iets ouder wordt, des te groter de kans is op een magnesiumtekort. Maar op iedere leeftijd kun je een magnesiumtekort hebben. Wanneer je regelmatig sport hebben je spieren magnesium nodig om ze soepel te houden. Ben je vermoeid en heb je weinig energie? Slaap je moeilijk?  Dit en meer kunnen tekenen zijn van een magnesiumtekort. Luister naar je lichaam hiervoor.
Dr. Böhm® Magnesium Sport® Sport Sticks zijn ideaal als magnesiumvoorziening voor onderweg. Fiets of loop je bijvoorbeeld lange stukken? Ben je een duursporter? Dan zijn de sticks ideaal om tijdens je prestatie je magnesium aan te vullen. Dr. Böhm® Magnesium Sport® Prestatie Elixier is perfect om voor het sporten in te nemen om vermoeidheid tijdens je prestatie te verminderen. Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminozuren kan voor of tijdens het sporten worden ingenomen voor een verbeterd uithoudingsvermogen en spierkracht. Dr. Böhm® Magnesium Sport® Bruistabletten kun je bijvoorbeeld ‘s morgens bij het ontbijt innemen om de dag goed te beginnen en lichaam van voldoende magnesium en kalium te voorzien.
De doseringsvorm voor de producten van Dr. Böhm® Magnesium Sport®:
  • Los 1 Dr. Böhm® Magnesium Sport® Bruistabletten 2 x daags op in een glas water en drink op.
  • Neem naar behoefte tot 3 Dr. Böhm® Magnesium Sport® Sticks gedurende de dag.
  • Tot 2 sachets per dag Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminozuren
De Dr. Böhm® Magnesium Sport® producten zijn exclusief verkrijgbaar bij alle Etos vestigingen, maar daarnaast ook online. Ga direct naar een vestiging bij jou in de buurt of bestel online via deze link.

Productinhoudelijk

Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminozuren is speciaal ontwikkeld voor wedstrijd- en amateursporters. Met een evenwichtige combinatie van o.a. aminozuren, elektrolyten, vitaminen, oligo-elementen en waardevolle plantaardige stoffen, zorgt de fruitig-frisse BCAA-drank op elk moment tijdens het sporten voor volledige prestaties en een snelle regeneratie erna. Een voldoende aanvoer van BCAA’s is vooral belangrijk bij duursporten (zwemmen, marathonlopen, fietsen, …), omdat deze aminozuren tijdens de inspanning snel worden verbruikt. Een slechte BCAA-voorziening kan leiden tot vroegtijdige vermoeidheid tijdens de training en slechte uithoudingsprestaties.
Naast arginine, taurine en L-carnitine bevat Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminozuren ook de drie essentiële “vertakte-keten” aminozuren leucine, isoleucine, valine (BCAA). Deze aminozuren staan onmiddellijk ter beschikking van de spieren als energiebron. Extra pluspunten voor een snelle regeneratie na het sporten: vitamine B-complex en magnesium als bijdrage tot de vermindering van vermoeidheid en moeheid en voor het energiemetabolisme.
Neem Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminozuren naar behoefte voor, tijdens of na het sporten. Voor een optimaal prestatievermogen en een snelle regeneratie tijdens het sporten raden wij u aan om Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminozuren tijdens het sportseizoen regelmatig in te nemen.
BCAA staat voor Branched-Chain Amino Acids, oftewel vertakte aminozuren met een korte keten of “vertakte-keten” aminozuren. De naam is te danken aan de chemische structuur van de verbinding – het is een keten van onderling verbonden koolstofatomen die aan de uiteinden vertakt zijn. BCAA is een verzamelnaam voor de drie essentiële aminozuren leucine, isoleucine en valine, die bijzondere eigenschappen hebben in vergelijking met andere aminozuren:
  • Zij worden rechtstreeks in de spieren verwerkt en staan dus ter beschikking van de spieren als onmiddellijke energiebron en voor de spieropbouw.
  • Zij zijn een essentieel bestanddeel van de eiwitten waaruit de spieren zijn opgebouwd.
  • Tijdens langdurige inspanningen worden BCAA’s door het lichaam omgezet in glucose, dat wordt gebruikt voor een snelle energieproductie.
BCAA’s moeten in de juiste verhouding van 2:1:1 (leucine, isoleucine, valine) worden ingenomen.

Uitzonderingen

Ja – ze zijn geschikt voor vegetariërs. Het is ook vrij van lactose, gist en gluten.
Ja, alle Dr. Böhm® Magnesium Sport® producten zijn geschikt voor diabetici.
  • 1 Dr. Böhm® Magnesium Sport® Bruistablet bevat 0,004 BE.
  • 1 Dr. Böhm® Magnesium Sport® Tablet bevat 0,008 BE
  • 1 Dr. Böhm® Magnesium Sport® Stick bevat 0,05 BE
  • 1 zakje Dr. Böhm® Magnesium Sport® + Aminozuur bevat 0,02 BE
Ja! Dr. Böhm® Magnesium Sport® producten worden regelmatig op vrijwillige basis geanalyseerd door het Centrum voor Preventief Dopingonderzoek van de Duitse Sportuniversiteit Keulen en op de Kölner-lijst geregistreerd. www.koelnerliste.com

Nog geen antwoord op je vraag?

Neem contact met ons op.